Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Еклестън не е против заповедите от бокса

Еклестън не е против заповедите от бокса

45
0

Бърни Еклестън не смята заповедите от бокса за нещо лошо и според него забраната за това трябва да бъде махната.

„Трябва да призная, че съм съгласен с хората, които смятат, че забраната трябва да се махне. Вярвам, че това, което правят хората вътре в тима си и това как тe управляват тима, си е тяхна работа.

Ще видим какво ще каже световният съвет по въпроса, но това е нещо, което трябва да бъде дискутирано. Що се отнася до моето мнение – един тим си е тим и хората вътре трябва да го управляват както намерят за добре.

Във Ф1 се случва да има заповеди от бокса. Винаги е било така и винаги ще бъде. Това, че сега Ферари бяха хванати и нарочени в нарушаване на правилата, прави ли постъпката им по-лоша от на другите? Аз просто не мога да повярвам на лицемерието, което наблюдавам в последните няколко дни.

Единственият начин да спрем заповедите от бокса е всеки отбор да се състезава само с по една кола. Но докато има две, а някои отбори дори искат три, това правило няма никакъв смисъл.

Тим-шефовете трябва да могат да правят това, което смятат за най-добро за отбора си, за техните служители и за собствениците. Това е и което те винаги са правели. В някои моменти през последните 60 години обаче като че ли забравяме този факт. Фурорът при публиката е базиран на едно фундаментално неразбирателство, според което във Ф1 нещата опират до личността“, смята Еклестън.