Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Еклестън не одобрява опасенията на ФОТА

Еклестън не одобрява опасенията на ФОТА

39
0

От Асоциацията на отборите от Формула 1 (ФОТА) заседаваха в сряда и съобщиха за известни опасения във връзка с бюджетните ограничения за 2010 година.

Шефът на Формула 1, Бърни Еклестън, коментира по този повод, че отборите грешат в това да се противопоставят на бюджетната рамка в размер на 45 милиона евро.

„Големите отбори не го разбират, тъй като не е в ДНК-то им да печелят пари от Формула 1. Всичко, което искат те, е да харчат, харчат, харчат” – каза Еклестън. „Не е ли странно, че в момент, в който всички по света се опитват да намалят разходите си и да пестят пари, ние им предлагаме пари, а те изразяват неодобрение.”

Еклестън е на мнение, че моментът е идеален за автомобилните производители драматично да редуцират разходите си.

„Как би изглеждало, ако бордът на някой производител, който губи пари, отмени шанса да отмени разходите си чувствително” – изрази учудване британецът.

Според официално съобщение на ФОТА дискусиите по повод на новото споразумение Конкорд са се провели в Лондон, като е било постигнато споразумение между отборите за продължаване на намаляването на разходите през 2010 и 2011 година.

Рос Браун е бил интервюиран от „Би Би Си” в последствие, но не е пожелал да коментира върху ранните спекулации, че може да бъде отстранен от поста на технически директор на ФОТА, нито върху факта, че отборът му няма да получи комерсиалните средства, заработени от Хонда през 2008 година.