Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Еклестън: Не се подготвя алтернативен шампионат

Еклестън: Не се подготвя алтернативен шампионат

23
0

Бърни Еклестън опроверга слуховете за алтернативен шампионат на Формула 1. Шефът на ФИМ прати писмо до членовете на ФИА, за да подчертае, че не се разработва друг шампионат.

По време на уикенда в Канада започнаха преговори върху споразумението Конкорд, но според някои спекулации Еклестън и тимовете са обсъждали алтернативен шампионат, ако не успеят да се договорят с ФИА върху нова сделка.

„Не казвам, че ще има някакво разделяне, но тимовете могат да постигнат своя собствена сделка за телевизионни права и други подобни” – казва Еклестън пред „Съндей Експрес”.

В специално писмо обаче Еклестън реши да изясни своята позиция и тази на тимовете.

„Позицията на ръководството на Формула 1, на тимовете,както и на промоутърите е много проста” – казва Еклестън в писмото си.

„Те биха искали да бъде подписано споразумение Конкорд, което до голяма степен да бъде сходно с предишните договорки, които са важали през последните 25 години и които са помагали за стабилизирането на Техническия и Спортния правилник.”

„Идеята е същата като споразумението, постигнато с Европейската комисия, според което ФИА са регулатор на спортната, а ФОМ – на комерсиалната страна на Формула 1. Надяваме се, че това може да продължи.”

Еклестън също така категорично каза, че нищо не се е променило във ФИА след скандала около президента на федерацията Макс Мозли.