Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Еклестън: Не спасих Гран при на Великобритания поради емоции

Еклестън: Не спасих Гран при на Великобритания поради емоции

31
0

Бърни Еклестън е категоричен, че споразумението със Силвърстоун за организиране на Гран при на Великобритания се основава напълно на финансовия фактор.

От британското издание „Дейли Телеграф“ цитират Еклестън, който казва, че и Силвърстоун ще направи състояние от своето 17-годишно споразумение. На въпрос дали обаче е щял да спечели повече, ако предложи състезанието на друга страна, шефът на Формула 1 отговаря: „Определено, много повече, изключително много повече… Има толкова много места, които се борят за състезание…

В началото на седмицата Еклестън изрази недоволството си от проточилите се преговори със Силвърстоун: „Писна ми от хленчения и стенания. Отне прекалено много време, но сега Силвърстоун може да домакинства в продължение на години и да направи състояние.

Британецът също така отрича, че е направил отстъпки в размер на десетки милиони, за да гарантира бъдещето на Гран при на Великобритания: „Нямах някакви специални чувства само защото това е Великобритания, но ако хората смятат, че съм помогнал, тогава това е хубаво.

След като си гарантира дългогодишното споразумение, Силвърстоун ще бъде едновременно домакин на кръг от Формула 1 и от MotoGP.