Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Еклестън недоволен, че споразумението с Пирели се бави

Еклестън недоволен, че споразумението с Пирели се бави

43
0

Бърни Еклестън не е доволен от факта, че дори и след Гран при на Турция въпросът с гумите за 2011 година не е бил решен.

Представители на спорта се срещнаха и на Истанбул Парк, като имаше мощни слухове, че Пирели са били избрани за наследник на Бриджстоун. Според немското издание „Ауто Мотор унд Шпорт“ по-силните отбори във ФОТА, а именно Макларън, Ферари и Рено са поканили Ник Шорок от Мишлен, за да направи презентация пред всички екипи.

В последствие Шорок уточни, че е било добре да разкаже пред отборите своето предложение, така че да станат ясни всички детайли на евентуално бъдещо партньорство.

След срещата с представителя на Мишлен Адам Пар от Уилямс каза следното: „Нещата стават малко по-бавно, отколкото ни се искаше, но би трябвало нещата да бъдат решени в следващите няколко дни.“

Бърни Еклестън обаче изрази недоволството си от забавянето: „Защо трябва да се говори повече; всичко е обсъдено… Би трябвало да подпишем договор.“

Говори се, че Пирели остават фаворити за споразумението, имайки предвид настояването на Мишлен да се променят правилата, така че да има възможност още един доставчик на гуми да участва в спорта.