Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Еклестън подновява атаките към Мозли

Еклестън подновява атаките към Мозли

64
0

Бърни Еклестън поднови атаките си към президента на ФИА, Макс Мозли, и към начина на действие на самата федерация.

Шефът на ФОМ е останал предимно раздразнен от намесата на Мозли в дискусиите за приходите, както и при предложението за системата с медалите. Бърни също така смята, че и представянето на Формула 2 също представлява погрешно решение.

„В основата на връщането на Формула 2 има погрешни причини. Той го направи, когато имаше проблеми с личния си живот” – казва Еклестън, имайки предвид секс скандала от миналата година.

Освен това когато Бърни представи идеята за системата с медалите, президентът на ФИА не я одобри, а я превърна в „маркетингово проучване.”

„Не искаме да питаме публиката какво мисли, тъй като ако го направим, ще трябва да я питаме за всяко дребно нещо, което предстои да се решава” – каза 78-годишният милиардер.

„ФИА просто трябва да бъде полицията, която следи за правилата. Ние и отборите би трябвало да разработваме спортния и технически правилник.”

И след като Мозли каза, че ФИА може да съществува и след евентуално рухване на Формула 1, Еклестън настоява, че „без нас няма да има ФИА.”