Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Еклестън потвърди изхвърлянетона Канада от календара

Еклестън потвърди изхвърлянето
на Канада от календара

27
0

Бърни Еклестън най-после потвърди официално, че Гран при на Канада няма да бъде включена в календара за 2004 г. Причината, разбира се, е новият закон на страната за забрана рекламата на тютюневи продукти.
Още миналата седмица промоутърът Норман Легол обяви, че надпреварата няма да фигурира сред състезанията за следващия сезон. Първоначално Еклестън отрече информацията. Сега обаче бе пуснато специално изявление от компанията му Formula One Management, което потвърждава официално новината.
“Потвърждавам, че бе изпратено писмо до организаторите на канадското състезание, а след това се състоя и среща с тях, на която аз ги информирах, че кръгът в Канада от шампионата на Формула 1 няма да бъде включен в календара за 2004 г.”, се казва в изявлението на Еклестън. “Причината за това е решението на канадското правителство за влизане в сила на закон за пълна забрана на реклами свързани с цигарите.”
В изявлението се допълва, че в договора между канадските организатори и FOM съществува клауза, която позволява на Еклестън и хората му да прекратят контракта незабавно при влизане в сила на подобен закон. “Едно е сигурно – всички съжаляваме, че губим канадската надпревара, тъй като обичаме Монреал и топлото посрещане, което Формула 1 винаги е получавала.”
Междувременно Гран при на Белгия е възстановена в календара за 2004 г., след като местните политици се съгласиха на компромис спрямо техния закон за забрана рекламирането на тютюневи продукти.