Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Еклестън прави GP1 алтернативата на Формула 1?

Еклестън прави GP1 алтернативата на Формула 1?

25
0

Бърни Еклестън е запазил като търговски марки няколко имена, което индикира, че е готов да подкрепи евентуални планове за алтернативен шампионат на ФОТА. Посредством една от своите компании, а именно „Епсилон“, на 19 юни той практически е закупил марките „Формула Гран при“ и „Формула GP„.

19 юни бе и датата, на която ФОТА първоначално представи плана си за организиране на алтернативен на Формула 1 шампионат. На същата дата Еклестън също е подал молби за запазването на логата „GP1“ и „GP1 Series„, които могат да бъдат видени посредством публично търсене на сайта на Европейския портал за търговски марки.

Неотдавна – отново посредством Епсилон – бяха запазени и лога за джуниър серии GP3, което означава, че ако ФОТА се обърне към Еклестън за помощ, то той може да помогне за оформянето на няколко обвързани категории – GP1, GP2 и GP3.

Евентуалното участие на осемте отбора от ФОТА, както и на Бърни Еклестън и комерсиалните собственици CVC, би поставило президента на ФИА, Макс Мозли, под огромно напрежение.

Очаква се в сряда да се обсъди отново политическата сага, като тогава ФОТА би трябвало да е готова да подпише договор за редуциране на разходите, а може да се работи и за новото споразумение Конкорд. Единствено минимални пречки в момента спират пълното споразумение върху предложения технически правилник.

По този повод Еклестън каза: „Следващата седмица ще има мир във Формула 1. Ще се споразумеем и ще има само една серия.“