Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Еклестън разкрива, че е вероятно Шумахер да се завърне

Еклестън разкрива, че е вероятно Шумахер да се завърне

45
0

Бърни Еклестън допълнително разбуни духовете, като каза, че би бил изненадан, ако Михаел Шумахер не кара за Мерцедес GP следващата година.

В сряда бе потвърдено, че Рено ще останат във Формула 1 догодина, след като продадоха голям дял на Джений Капитал, но се заговори, че не е сигурно дали Роберт Кубица ще кара за френския екип. Дори бе допълнено, че Мерцедес са се свързали с поляка. По повод на тези слухове от „Таймс“ попитаха Еклестън дали действително има шанс Кубица изненадващо да стане съотборник на Нико Розберг през 2010 година.

Британецът обаче само коментира: „Те (Мерцедес) си имат Михаел, нали? Те не биха искали Михаел и Кубица.

Шефът на Формула 1 допълни, че е изключително щастлив от вероятността седемкратният световен шампион да се завърне, но признава, че това все още не е гарантирано: „Бих бил изненадан, ако той не кара за тях, но не знам дали вече е сигурно… Но изглежда, че ще се случи.

Михаел Шумахер се оттегли от Формула 1 през 2006 година, но не остана далеч от спорта, като бе съветник на Ферари през изминалите години. В последствие изрази готовност да замени Фелипе Маса след контузията на бразилеца в Унгария тази година.