Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Еклестън се извинява

Еклестън се извинява

27
0

След като описа коментарите си по адрес на Хитлер като „голямо недоразумение“, Бърни Еклестън се обърна към медиите, за да се извини за скандала.

Няколко групи на еврейска основа поискаха оставката на шефа на Формула 1 след противоречивото му интервю за „Таймс“, а междувременно премиерът на една от провинциите в Германия отмени срещата си с него. На тази среща трябваше да се дискутира бъдещето на Хокенхайм като домакин на кръг от Формула 1.

„Първо, извинение“ – писа 78-годишният Еклестън в своя колонка за същото британско издание. Той е категоричен, че не подкрепя „зверствата на Хитлер“, и признава, че „не е било умно… да подчертавам гледната си точка толкова лошо.“

В друго интервю за еврейското издание „Джуиш Кроникъл“ британецът каза, че „просто съжалявам, че бях такъв идиот“.

„Но това, за което наистина съжалявам, са хората, които ме разбраха погрешно и се обидиха. Наистина ми е мъчно заради това, тъй като аз съм направил изключително много за еврейската общност, благотворителни инициативи и какво ли още не“ – казва Еклестън.

В трето интервю за американската агенция „Асошиейтид Прес“ той нападна президента на Световния еврейски конгрес, Роналд Лаудер, и всички, които са поискали да си подаде оставката.

„Според мен хората, които казват това, нямат властта да го казват“ – завършва Еклестън.