Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Еклестън се опасява от оттегляне и на Рено

Еклестън се опасява от оттегляне и на Рено

36
0

И Бърни Еклестън взе отношение по въпроса дали екипът на Рено е наредил на Нелсън Пикет младши да катастрофира по време на миналогодишната Гран при на Сингапур. Благодарение инцидента на бразилеца съотборникът му Фернандо Алонсо спечели надпреварата. От уикенда за Гран при на Белгия обаче ФИА провежда разследване, след като в предаването на бразилска телевизия бе заявено, че съществуват доказателства за нареждането от бокса.

В интервю за британския Таймс Еклестън обяснява, че вече е разговарял с шефа на Рено във Формула 1 Флавио Бриаторе. Италианецът твърдял, че не знае нищо за случая и бил сериозно разстроен.

Бърни вярва, че виновник за цялата история е Нелсън Пикет младши. Синът на трикратния световен шампион бе уволнен от Рено след Гран при на Унгария. Той оповести сам освобождаването си в пространно изявление, в което обвини отбора и в частност Бриаторе в тотално фаворизиране на Фернандо Алонсо. Нито тогава, нито в по-късни изявления обаче Пикет младши се връща към Сингапур миналата година.

Очевидно е, че има опасност Рено да напуснат спорта – категоричен е Еклестън, имайки предвид разследването. – Знам само, че Флавио настоява, че не знае нищо. ФИА се опитват да открият истината. Но при всички положения обвинения може да има единствено при наличие на реални доказателства. Ако младият Пикет просто казва това поради негови си причини, е едно. Ако има някаква доза истина в твърденията, нещата вече стават различни – допълва Бърни.

Според него Нелсън младши едва ли ще си намери от тук нататък работа като пилот във Формула 1. Като цяло обаче притесненията му са по-скоро свързани с вероятността още един автомобилен производител да напусне спорта. След напускането на Хонда, обявеното оттегляне на BMW и несигурното бъдеще на Тойота в Гран при, проблемите на още един от големите концерни в F1 са определено повод за тревоги.