Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Еклестън: Слабите резултати принудиха BMW да се оттегли

Еклестън: Слабите резултати принудиха BMW да се оттегли

37
0

Докато все още предстои малко време до пресконференцията на BMW, Бърни Еклестън коментира, че провалът на марката при опита й да спечели световния шампион е в основата на решението им да се оттеглят от Формула 1.

Преди да се оттеглят BMW, това вече бе сторено от Хонда миналата година. Голямото опасение сега е, че Тойота и Рено може да ги последват.

Шефът на Формула 1, Еклестън, каза, че наскоро е говорил с шефа на BMW Заубер, Марио Тайсен, и е разбрал, че от борда на компанията са поставили краен срок за успех в шампионата.

Но след десет състезания през тази година базираният в Хинвил отбор е спечелил само 8 точки и е автомобилният производител с най-малко точки в шампионата. Еклестън допълва, че доскоро Тайсен е бил доста уверен по отношение на битката за титлата.

„Изглежда,че нещата не са точно така. Вероятно затова и са решили да спрат.“

По време на пресконференцията BMW са решили да обсъждат „настоящото развитие в моторния спорт“, индикирайки, че скорошните политически спорове може да бъдат представени като основа за решението за оттегляне.

Еклестън коментира: „Когато се замислите колко пари са похарчили и какви резултати са постигнати, то вероятно това не е добра инвестиция.“