Начало Автомобили Екстремният Hulme CanAm

Екстремният Hulme CanAm

64
0

Фирмата Hulme Supercars е кръстена на Дени Хулме – единственият шампион във Формула 1 от Нова Зеландия, спечелил титлата си през 1967 година. Що се отнася до колата, тя се казва Hulme CanAm.

Дени печели сериите CanAm през 1968 и 1970 година (преди да почине от инфаркт на 56-годишна възраст, карайки BMW-то си на пълна газ към Батърст), затова и идеята за автомобила е вдъхновена от една от по-малко известните серии.

Прототипът първоначално бе забелязан по време на автомобилния фестивал в Гудууд през 2006 година – а след това бе отпратен към Средния Изток и Китай за малко обратна връзка от евентуални богати купувачи. Така CanAm в края на краищата ще бъде представен през 2010 година.

Според официални данни прототипът тежи по-малко от 1 000 кг и е задвижван от ръчно сглобяван 7-литров Chevy V8 двигател, който развива мощност от 600 к.с. и въртящ момент от 600 Нм. Съответно въртящият момент достига до колелата посредством шестстепенна трансмисия с доста близки предавки. Каросерията е изработена от въглеродни влакна и композитни материали. И изглежда повече от добре… направо страхотно.

Все още е рано, разбира се, но от автомобилния производител започват да омайват бъдещите клиенти с представянето на колата.Колата определено трябва да бъде специална, защото цената определено е такава- 230 000 паунда. Бъдещият модел ще бъде открит, но се очаква да има и закрита coupe версия.