Начало Автомобили Екстремно БМВ М5 се роди от съвместната работа на Лума и G-power

Екстремно БМВ М5 се роди от съвместната работа на Лума и G-power

539
0

Немската тунинг Лума Дизайн компания създаде нов тунинг пакет за могъщото БМВ М5 Е60, но този път специалистите от Винтерлинген не са работили по проекта сами. Те са ползвали помощта на колегите си от G-power и резултатът наистина е зашеметяващ.

Мощността на и без това невероятния 5-литров V10 мотор вече достига зашеметяващите 730 к.с. след добавянето на би-компресор. Въртящият момент пък е нарастнал до 700 Нм, което заедно с мощността е напълно достатъчно, за да може колата да достигне максимална скорост от 367 км/ч. И така идва време за ускорението: 0 до 100 км/ч – 4,2 сек, 0 до 200 км/ч – 10 сек и 0 до 300 км/ч – 29,5 сек….

Това разбира се по всяка вероятност е най-мощният агрегат, влаган в серийно БМВ и определено разполага с доста повече потенциал от варианта на Лума – CLR 500 RS, който видяхме през 2007-ма и който имаше „само“ 560 к.с.

Естествено такава мощ няма как да не изиска и промяна в спирачната система, затова Лума са добавили свои собствени спирачки, включващи 6-бутални апарати отпред и 4-бутални апарати отзад, взаимодействащи си с 405-милиметрови перфорирани дискове. Те се покриват от супер-леки алуминиеви колела с размер 21 цола, които седят чудесно на снижената с 45мм кола.

Капакът, калниците и багажника на модела са изцяло направени от карбон, а освен тях напълно подменена е и изпускателната система. Карбонът е използван широко и за интериора, който е решен в червена и бяла кожа, но тъй като това може би не е най-добрата комбинация, успокояваща новина е фактът, че комбинацията от цветове е опционална и може да бъде заменена с множество други тонове. Все пак, имайки предвид черно-белия екстериор, нещата тук като че ли изглеждат прекалено разноцветни, но кой ли обръща внимание на това при наличието на 730 к.с. под капака.