Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Екълстоун не се е отказал от алтернативните двигатели

Екълстоун не се е отказал от алтернативните двигатели

41
0

Управляващият търговските права във Ф1 Бърни Екълстоун заяви, че не се е отказал от идеята за въвеждането на алтернативни двигатели в спорта. Британският милиардер дори е готов да финансира развитието на тези задвижващи системи, които трябва да са по-евтини за частните тимове и в същото време да са конкурентни на тези на водещите производители от Мерцедес и Ферари.

В края на миналата годината имаше сериозна вероятност алтернативните задвижващи системи ще бъдат въведени в спорта. Но отборите в крайна сметка ги отхвърлиха, предлагайки вариант, според който цената на сегашните заводските агрегати просто ще бъде намалена до 12 млн. евро на сезона спрямо досегашните 20-25 млн. и така те ще станат по-достъпни за малките тимове.

„Готови сме да обединим силите си с един от автомобилните производители и да направим двигател, който ще може да съперничи на настоящите мотори, заяви Екълстоун. – Ние ще платим всички разходи по развитието и после ще снабдяваме с тях тимовете, като цената им ще бъде 10 млн долара.”

До отмяната заявки да бъдат независими доставчици на задвижващи системи във Ф1 бяха подали Илмор, AER и Мекахром (на втората снимка).