Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Екълстоун помогнал с пари на Лотус

Екълстоун помогнал с пари на Лотус

26
0
Бърни Екълстоун
Бърни Екълстоун, снимка Mirko Stange

Управляващия търговските права във Ф1 Бърни Екълстоун разкри, че е помогнал на Лотус с финансовите им проблеми и е платил заплатите на работниците на тима през август, за да може отборът да се състезава в Гран при на Белгия.

„Реших, че трябва да платя заплатите на хората, за да е сигурно, че Лотус ще стигнат поне до Спа и евентуално до Монца, заяви британският милиардер. – Но те наистина трябва да направят нещо с Рено, за да може всичко да е наред

Трудностите на екипа от Инстън започнаха преди няколко години, но този сезон се задълбочиха. След състезанието на Спа, в което Ромен Грожан се качи на подиума, съдия-изпълнител им забрани да напускат Белгия. Това бе в резултат от съдебните действия, които бившият им резервен пилот Шарл Пик предприе срещу тях заради предполагаемо нарушение на договора. Тимът имаше проблеми и в Унгария, когато не бяха платили за гумите си преди петъчната тренировка.

„Това е най-лошият ни сезон досега от финансова гледна точка. Всяка седмица едва събираме пари за части, всичко е с огромни усилия“, призна директорът по операциите на тима Алан Пермен.