Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Екълстоун се надява Ферари да се бори за титлата

Екълстоун се надява Ферари да се бори за титлата

37
0
Бърни Екълстоун, Себастиан Фетел
снимка: Ред Бул

Управляващият търговските права в спорта Бърни Екълстоун се надява екипът на Ферари да е в състояние да се бори за титлата тази година с Мерцедес. Немският тим доминира в Гран при през последните 2 години, като спечели 32 от 38 състезания за 2014 и 2015 г.

В края на миналия сезон обаче в Маранело успяха да намалят изоставането си спрямо Сребърните стрели на около половин секунда на обиколка. В предсеознните тестове тази година изглеждаше, че тази разлика се е запазила, но с интензивно развитие на колата през най-дългия в историята сезона е възможно Скудерията да настигне лидерите и дори да ги изпревари.

Запитан от австралийски медии какво би направил спорта отново по-интересен, Екълстоун отговори: Просто е. Надявам се Ферари да се върне там където трябва да бъде. А именно да се бори за титлата, заяви британският милиардер. – Същото се отнася и за Ред Бул. Зависи ужасно много как ще се представи Ферари.

Ако те не могат да спечелят шампионата, ще имаме отново доминация на Мерцедес. Казвайки това, може би Нико след 3 победи в края на миналия сезон ще е във форма. Може би той сега има повече увереност в себе си. Нека да видим. Ако тези двамата (Хамилтън и Розберг) се борят един с друг, ще бъде добре.”