Начало Автомобили Електрически автомобили завладяват Варна от 25 до 28 август

Електрически автомобили завладяват Варна от 25 до 28 август

240
0
Ford Kuga

Дворецът на културата и спорта във Варна ще е домакин на Palace Auto Varna 2022 E-Mobility, автомобилно изложение с фокус на мобилността на бъдещето: хибридна, електрическа и свързана.

Салонът ще се проведе от 25 до 28 август тази година, а събитието е най-голямото специализирано за e-Mobility в страната. Актуалните си зелени модели ще изложат: ALFA ROMEO, AUDI, CITROEN, FIAT, FORD, HYUNDAI, JEEP, JAGUAR, LAND ROVER, PEUGEOT, SKODA, VOLVO, VW, OPEL, MASERATI, MAZDA, HAVAL и др., както и електрически мотоциклети – SUR-RON, също така ще участват фирми от съпътстващи бизнеси като зарядни станции за електрически автомобили, цялостни решения в областта на електрическата мобилност и техническо оборудване на автосервизи. Посетителите на PalaceAutoVarna 2022 E-Mobility ще имат възможността да участват в организиран тест-драйв и демонстрации, за да видят и усетят следващото ниво на мобилност от първо лице.

За посетителите, попълнили анкетната карта, са осигурени множество награди като 5 ваучера от по 200 лв. за гориво от Shell България, шофьорски курс категория по избор от Учебни центрове „България“, 5-дневно ползване на BMW от TOP RENT-A-CAR, 2 ваучера по 100 лв. за обслужване в Автосервиз КОНИК и покана за двама за концерт на Василис Карас от „Дворец на културата и спорта“ Варна. PalaceAutoVarna 2022 E-Mobility ще бъде отворен за посетители от 10.30 ч.  – 19.30 ч. от 25 до 28 август.

Дебют на салон у нас прави мекия хибрид Maserati Grecale, който бе представен преди месеци на SofiaFestivalofSpeed, а освен него на щанда ще бъде и Levante GT MHEV с 330 к.с.

Новият SUV Grecaleе разработен в Лабораторията за иновации на Maserati в Модена и се произвежда в завода в Касино. Предлага се изключително широка гама от двигатели: конвенционални с вътрешно горене, хибридни, а след година Grecale ще бъде и първият изцяло електрически SUV в историята на Maserati. С пускането на модела са налични три версии: GT с четирицилиндров мек хибриден двигател с мощност 300 к.с., Modena с четирицилиндров мек хибриден двигател с мощност 330 к.с. и мощната версия Trofeo с бензинов V6 двигател 3,0 л с мощност 530 к.с., базиран на двигателя Nettuno, монтиран на MC20.

На щанда на „Мото Пфое“ ще могат да се видят електрическите бестселъри – Volvo С40Recharge, Mustang Мach Е, плъг-ин хибридите Volvo XC40, Ford Kuga, Ford Explorer и Range Rover Evoque, електрифицираните а E-Pace и F-Pace, Volvo ХС90, Land Rover Discovery Sport, както и най-желаният и луксозен SUV на планетата новия Range Rover.

Вторият изцяло електрически модел на Volvo – C40Recharge, e първият автомобил на компания, за производството на който не е използвана никаква кожа и е нагледен пример за лукс и предизвикателни дизайнерски решения. Volvo C40 разполага с нова усъвършенствана система за пречистване на въздуха в купето, предотвратява проникването на до 80%  от опасните частици PM 2.5. Пробегът с едно зареждане е над 430 км по WLTP. Мощността във версията с два мотора е 408 к.с., колкото и при XC40Recharge. Използва се 78 кВтч батерия, която може да бъде заредена до 80% за около 32 минути. Има и версия с мощност 231 к.с. и предно задвижване.

Първият изцяло електрически модел на Ford MustangMach E е и първият MustangSUV в историята. Предлага се с две батерии – с 68 и 88 кВтч използваем капацитет. Мощността е 269 и 351 к.с., а пробегът 440 и 550 км. Дебютиралата на салона в София GT версия е с 487 к.с. и 3,7 сек ускорение от 0 до 100 км/ч.

Ford Explorer PHEV e със 7 места и плъг-ин задвижване. Използва V6 двигател с 13,6 кВтч батерия, която осигурява 42 км само на електричество. Системната мощност е цели 457 к.с., а с този плъг-ин хибрид разполагате със свободата на пътувате безгрижно без да мислите за зареждане и при нужда да сте само електрически.

Volvo е първият производител в света, който има плъг-ин хибриди за всички модели от гамата си. Дебют в XC40 прави двигателя T5TwinEngine, който използва нов 1,5-литров 3-цилиндров бензинов мотор със 180 к.с. и електромотор с 82 к.с. Хибридната системна мощност е 262 к.с., което го прави топ версия в семейство XC40. По цикъла WLTP автомобилът гори 1,67 л/100 км и 38 гр/км СО2. Батерията е литиево-йонна с капацитет 10,7 кВтч, а само на ток могат да се минат 46 км. XC40 се предлага и в изцяло електрическа версия.

Ford KugaPlug-InHybrid (PHEV) стана най-продаваният плъг-ин хибрид в Европа при дебюта си миналата година, а клиентите се възползват максимално от 56-километровия (по WLTP) чисто електрически пробег на своите автомобили. Според реални данни от Ford, шофьорите на KugaPHEV в цяла Европа досега са изминали 49% от пробега си при използване на батерията, заредена от външен енергиен източник.

Задвижван от 2,5-литров, четирицилиндров бензинов двигател с цикъл на Аткинсон и електромоторен генератор с 14,4 кВтч литиево-йонна батерия, KugaPlug-InHybrid (PHEV) предлага до 56 км чист електрически пробег, икономия на гориво от 1,4 л/100 км и емисии на CO2 от 32 г/км (и трите данни са измерени по WLTP). Автомобилът може да се зарежда от външен източник на електричество чрез странично монтиран в предния ляв калник порт.

Петото поколение Range Rover дебютира за първи път в историята си със 7 места, пространството на третия ред седалки осигурява място за възрастни. Както и досега, RangeRover се предлага в два варианта на междуосие – стандартна и удължена база. Освен със 7 места новият Range Rover е наличен в още две конфигурации на седалките – с 4 или 5 места в зависимост от бизнес класа.

Range Rover е наличен с 3,0-литров дизелов двигател с избор от мощност между 249, 300 и 350 к.с. „Императорът“ се предлага и с 3,0-литров бензинов агрегат с 400 к.с. Всички те са с MHEV, които разполагат с 48 волтов суперчарджър и 48 волтова литиево-йонна батерия за съхранение на енергията. V8 моторът е 4,4-литра с 530 к.с. и 750 Нм, с които автомобилът ускорява от 0-100 км/ч за едва 4,6 секунди. Новият RangeRover се предлага и с два хибридни мотора с мощности от 440 и 510 конски сили, като с тях само на електричество автомобилът може да измине до 113 километра. Автомобилът е един от малкото PHEV, които предлагат възможност за бързо зареждане с мощност 50 kW DC. Той може да се зареди до 80% за по-малко от час, което го прави един от най-бързо зареждащите се хибриди. През 2024 г. RangeRover ще се предлага и с изцяло електрически двигател.

E-Pace използва нова платформата, вече готова да поеме батериите на електрифицираните версии. В гамата се предлага 2,0-литров дизел с 204 к.с., отвън има промени в броните, фаровете вече са LED. Също така има плъг-ин версия P300e, чийто електрически двигател задвижва задната ос и има пробег само на ток 55 км. В комбиниран цикъл разходът е 2,0 л/100 км, но когато го караме ще проверим дали е така в реалния свят.

Най-голяма новост в обновения модел е 11-инчов сензорен екран и система Pivi Pro i. Има съвместимост с Apple CarPlay и AndroidAuto, индуктивно зареждане и слотове USB за връзка с устройства и зареждане.

За потенциални клиенти компанията е осигурила тестово шофиране за моделите Ford Kuga, Ford Focus, Volvo ХС40, Volvo ХС60, Volvo ХС90, Land Rover DiscoverySport, Range Rover Evoque и  Jaguar E Pace.

Официални партньори на салона са Shell България, УниКредит Лизинг и Черно море хотел и казино.