Начало Автомобили Електрически Кайен от RUF

Електрически Кайен от RUF

89
0

Немската тунинг компания RUF, специализирала се в преработката на модели на Порше, представи последната си разработка, която обаче не е поредното „напомпано“ спортно Порше, а точно обратното – екологичен електромобил, създаден на базата на SUV-модела Порше Кайен.

Моделът носи името Стормстър и е силно свързан с концептуалния еRUF Грийнстър, който компанията представи на автошоуто в Женева в началото на тази година.

Електродвигателят под капака на Стормстър е произведен от Сименс, а литиево-йонната батерия, от която той черпи енергия е дело на компанията Li-Tec Battery GmbH, която е най-големият производител на подобни батерии в Европа.

Мощността на двигателя на Стормстър е 367 конски сили, а ускорението от 0 до 100 км/ч при тежкия 2670 килограма модел отнема около 10 секунди. Максималната му скорост е 150 км/ч, а пробегът, който може да измине с едно зареждане на батерията е 200 километра.

Новият „зелен“ Кайен бе представен на обществеността на европейската конференция за климатичните промени в Копенхаген, Дания.