Начало Автомобили Електрически спортен Смарт от Брабус

Електрически спортен Смарт от Брабус

159
0

След като показа концептуалния smart fortwo BRABUS Electric Drivе в Женева тази година, сега тунинг компанията Брабус е готова и със серийния му вариант – базирания на Смарт fortwo – Брабус Ultimate High Voltage.

Моделът получава мощността си от литиево-йонна батерия, намираща се под пода на колата и електродвигатели, които са съвместно разработени с Тесла Моторс.

Със своята мощност от 82 к.с. и въртящ момент от 280 Нм, които са на разположение още от първия оборот, малката кола достига 100 км/ч за по-малко от десет секунди. И тъй като от нея не се чуват спортни високооктанови звуци, Брабус са я оборудвали със звуков генератор, който може да симулира звук от двигател като на американските V8 състезателни автомобили.

Аеродинамиката на купето е подобрена, а джантите на малкия автомобил вече имат размер от цели 18 цола и са боядисани в същия кремав цвят, като купето.

В интериора пък доминира скъпа кожа, а доста от уредите по таблото са с променено разположение, за да може да са по-удобни за водача.