Начало Автомобили Електрическо R8 бе показано от Ауди днес

Електрическо R8 бе показано от Ауди днес

90
0

Поредната премиера се състоя днес на щанда на Ауди, като този път обаче автомобилът, който бе представен, беше особено интересен. Става въпрос за напълно електрическа версия на супер-спортиста на компанията – R8.

Този път задвижващата сила със сигурност не идва от Ламборгини и в задната част на колата няма големи ауспуси, които да стърчат.  Концептуалният R8 e-Tron разполага с 4 елетродвигателя – по един за всяко колело, чиято обща мощност е 313 к.с. Доста по-интересна обаче е цифрата за стойността на въртящия момент – 4500 Нм. (да, проверих три пъти и няма грешка – четири хиляди и петстотин нютонметра). Това значи, че супер-елетро-автомобилът ще може да се ускори от 0 до 100 км/ч за 4.8 секунди. Максималната скорост разбира се не е особено впечатляваща – 200 км/ч, но пък пробега с едно зареждане е – автомобилът може да измине 248 км без да се презарежда.

С нормален електрически контакт зареждането на батериите става за от 6 до 8 часа.

Засега това е всичко, което Ауди предоставят като информация относно този доста интересен проект. Сега обаче остава да видим кой от всичките германски производители ще успее първи да докара своя електрически суперспортист до серийно производство.