Начало Formula E News Енвижън Рейсинг с нов пилотски състав за Берлин, Де Врис също пропуска...

Енвижън Рейсинг с нов пилотски състав за Берлин, Де Врис също пропуска уикенда в немската столица

57
0
Енвижън Рейсинг
снимка, Формула Е

Енвижън Рейсинг ще бъде с нов пилотски състав за Берлин. Британският отбор няма да може да разчита на Себастиен Буеми и Робин Фрайнс заради застъпването на Формула Е и световният шампионат за издръжливост. От Махиндра Рейнсинг също потвърдиха, че Ник де Врис няма да кара в Берлин заради ангажимента си с Тойота в WEC.

Промените идват заради сблъскването на състезания от WEC и Формула Е. Двата шампионата имат кръгове в един и същ уикенди. Формула Е ще се състезава на пистата, разположена на бившето берлинско летище Темпелфох. Същевременно световният шампионат за издръжливост ще бъде в Белгия за надпреварата „6 часа на Спа“

Има няколко пилоти, които карат и в двата шампионата. Някои от тях- Себастиен Буеми, Ник де Врис и Робин Фрайнс- решиха да дадат приоритет на WEC. Първите двамата карат за заводския отбор на Тойота в класа на хиперавтомобилите, докато Фрайнс е част от екипа на БМВ.

Пилотите от Формула Е опитаха да поискат преместване на състезанията в Берлин, за да няма застъпване на двата шампионата. В крайна сметка обаче опитите не срещнаха желания успех. Така някои от тях трябва да избират в кой от двата шампионата да се включат.

В резултат на застъпването Енвижън Рейсинг трябва да промени пилотския си състав за уикенда в Берлин. Британският отбор ще разчита на Пол Арон и Йоел Ериксон. Естонецът няма никакъв предишен опит във Формула Е, докато Ериксон караше за отбора на Пенске в някои стартове от сезон 2020-21. Шведът също така е тестов и резервен пилот на Ягуар.

„Тествахме с Йоел преди много години на теста за новобранци в Маракеш [през 2018 г.] и имахме много добро мнение за него“, сподели Силвен Филипи.

„Ще е добре действително да го сложим в автомобила, а и той работи отскоро и с Ягуар [като резервен пилот]. Ние го познаваме не само като пилот, а той познава автомобила и задвижващата система на Ягуар“, добави шефът на Енвижън Рейсинг.

„Случат с Пол е напълно различен. Той няма никакъв предишен опит във Формула Е, но е много вълнуващ млад пилот. Затова наистина искаме да видим какво може да направи. Очевидно очакванията са много ограничени. Като цяло не очакваме тези момчета да отидат и да спечелят първото си състезание“, добави Филипи.

Междувременно Махиндра Рейсинг ще разчита на Джордан Кинг по време на стартовете в Берлин. Британецът е правил няколко теста с болиди от Формула Е и е резервен пилот на индийския отбор от 2021 г.

„От само себе си се разбира, че съм много развълнуван да дебютирам във Формула Е следващия месец в Берлин. Това е отбор, който познавам отвътре и отвън след четири години съвместна работа. Също така ще карам автомобил, който вече познавам отлично и за чието разработване съм помогнал. Фокусът ми е върху това да поддържам темпото на развитие на отбора и, разбира се, да се наслаждавам на възможността отново да се състезавам“, коментира Кинг.