Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Епсилон се сливат с Испания Рейсинг?

Епсилон се сливат с Испания Рейсинг?

38
0

Епсилон Еускади може да се слеят с отбора на Испания Рейсинг според различни информации. Екипът, чиято база също е в Испания, подаде молба за заемане на 13-ия слот в световния шампионат на Формула 1 и се смята за една от сериозните кандидатури, които тази година са значително по-малко, отколкото през миналата. Испания Рейсинг пък са най-малкия отбор в F1 в момента и има финансови затруднения, като това може да постави под съмнение бъдещето им в спорта. Тимът на Хосе Рамон Карабанте обаче вече има слот и Епсилон биха били максимално улеснени при влизането си в Гран при от едно сливане.

Бърни Еклестън вече направи няколко забележки, от които излезе, че Испания Рейсинг и Върджин не заслужават да са на грида – макар да не назова конкретни имена. Това, естествено, не допадна на двата тима. Англичанинът обаче подхвърли, че сливане е приемлив вариант и добър изход за който и да е екип. Като се има предвид, че Испания Рейсинг тепърва трябва да конструират кола за догодина, то обща работа с Епсилон има смисъл и в това отношение. Според непотвърдена информация Жоан Виладелпрат вече се е срещал с Карабанте.

Епсилон Еускади в известна степен са в по-добра ситуация от Испания Рейсинг, тъй като разполагат с необходимите съоръжения, за да конструират кола. Колегите им пък едва се добраха и до тазгодишното първенство на Формула 1, след като първоначалният проект (дело на бившия пилот от F1 Адриан Кампос) почти се разпадна заради липса на средства.