Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ерик Булие се завръща във Формула 1

Ерик Булие се завръща във Формула 1

2326
0
Ерик Булие
Ерик Булие, снимка Макларън

Бившият състезателен директор на Лотус/Рено и Макларън Ерик Булие се завръща във Формула 1. Той ще поеме роля в организацията на домашната си Гран при на Франция. Булие ще е посланик на състезанието, а освен това ще изпълнява функциите на спортен и оперативен стратегически съветник.

„Щастлив и доволен съм да имам възможността да си сътруднича отново с организаторите на Гран при на Франция, заяви Булие. – Отдавам особено значение на състезанието. Очаквам с нетърпение да допринеса за успеха на това голямо събитие. Благодаря на Кристиан Естроси за доверието.“

Ерик влезе във Формула 1 през 2010 г. Тогава той стана част от Рено, след което тимът се превърна в Лотус. Той остана там до 2013 г. и постигна сериозни успехи с оглед на ресурсите на екипа. След което през 2014 г. премина в Макларън.

През юли миналата година Булие бе освободен от Макларън. Тогава в тима започна преструктуриране след недоброто начало на сезона. Според информация на racefans.net Ерик е трябвало да изтърпи 6-месечен период, в който да не заема позиции в тим от F1, или такива, свързани с ФИА и ФОМ.