Начало Автомобили Ерик Клептън получи поръчковото си Ferrari

Ерик Клептън получи поръчковото си Ferrari

71
0
ferrari,ерик клептън

През изминалата седмица рок-легендата Ерик Клептън е получил поръчковото си Ferrari. То е изработено от италианската компания с участието на дизайнерското ателие Pininfarina в един-единствен екземпляр.
Спортното купе с обозначение SP12 EC е създадено на базата на Ferrari 458 Italia, но каросерията му е изпълнена в стила на модела 512 BB. Едно такова класическо купе музикантът все още държи в колекцията си. Основните разлики с донора се свеждат единствено в различно оформения външен вид – нови задни колони, различни светлинни блокове и светлинни блокове с нова форма. Колата на Клептън е оцветена и в характерната черно-червена комбинация, използвана при класическото 512 BB.
Вместо стандартния 5-литров V12 на оригиналното купе, поръчковото Ferrari е запазило 8-цилиндровия агрегат на базовия модел с 570 к.с., както и роботизираната му трансмисия.
Официална информация за стойността на уникалния модел не се съобщава, но според някои данни, Клептън се е разделил с три млн. паунда. Приблизително толкова струват 20 екземпляра стандартни Ferrari 458 Italia във Великобритания.