Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ерик Лукс подава жалба срещу Адриан Сутил

Ерик Лукс подава жалба срещу Адриан Сутил

58
0
Адриан Сутил

Главният изпълнителен директор на Гении Кепитъл Ерик Лукс обяви, че ще подаде оплакване срещу пилота на Форс Индия Адриан Сутил заради инцидента помежду им след Гран при на Китай.

Историята стана известна по време на уикенда в Турция, след като шефът на инвестиционната компания (притежаваща тима на Рено) бил забелязан в падока със странни следи по врата. Детайлите така и не бяха изяснени – според непотвърдени информации Лукс дори имал шевове, а ролята на спомената тук-там строшена чаша за шампанско не бе уточнена.

Сутил се извини за всичко, но това явно не е успокоило нервите на CEO-то на Гении Кепитъл. Междувременно от Рено и ФИА заявиха, че става дума за частен инцидент и няма какво да коментират по него.

Късно снощи обаче от страна на Лукс бе пуснато изявление, в което се казва:

В светлината на скорошните събития в Шанхай на 17 април г-н Ерик Лукс реши да подаде оплакване срещу г-н Адриан Сутил за физическо насилие и тежки травми. При регистриране на оплакването ФИА и Форс Индия ще бъдат уведомени. Не са изключение действия от страна на г-н Лукс и срещу други хора, замесени в ситуацията.

Последното изречение от изявлението е особено интересно, като се има предвид, че купонът в нощния клуб в Шанхай е бил по случай победата на Люис Хамилтън в Гран при на Китай. Английският пилот бързо си тръгнал след инцидента. Не е ясно обаче кой се има предвид под други хора и предположения в тази насока биха били спекулации в настоящия момент.