Начало Moto News Стоунър пропусна първия ден на тестовете в Малайзия заради болки в гърба

Стоунър пропусна първия ден на тестовете в Малайзия заради болки в гърба

51
0
Кейси Стоунър,Хонда

Началото на тестовете на Сепанг започнаха зле за световният шампион Кейси Стоунър. Пилотът на Хонда разтегна мускул на гърба при загрявката и заради това не успя да свърши никаква работа през днешния ден. И докато конкурентите от Ямаха и Дукати тестваха, австралиецът трябваше да наблюдава от боксовете. Един важен ден за изпитание на новия RC213V бе загубен.

„Сутринта правих около 20 минути упражнения за загрявка и изведнъж гърбът ми блокира. Не можех да се движа и трябваше да извикам някого, за да ми помогне да застана в не толкова болезнена позиция. Веднага ми бе направен масаж, за да мога да карам следобед, но нещата не се подобриха. Мислех все пак да изляза на пистата, но решихме, че нещата може да станат още по-неприятни и да изпусна и втория ден. И затова останах в бокса. Все пак имаме още два дни за изпитания тук.

Познаваме добре трасето и главната цел е да опознаем новата машина. Имаме нужда от повече време, за да изпитаме новите части. Мисля, че утре условията ще са още по-добри и се надявам гърбът ми да се оправи, за да мога да изпълня предвидената програма.“