Начало Moto News Еспелета иска 15 милиона евро бюджет за тим от MotoGP

Еспелета иска 15 милиона евро бюджет за тим от MotoGP

98
0
MotoGP,Кармело Еспелета

Шефът на Dorna Кармело Еспелета иска да види всеки тим от MotoGP с лимит на бюджета от 15 милиона евро за сезон. Това е по-малко от половината от бюджета на сегашните шампиони Honda.
Еспелета каза: Бих искал бюджетът на един тим да е 15 милиона евро, с изключение на заплатите на пилотите и маркетинга. Това ще се осъществи чрез технически регламент, които да направят по-евтино развитието на мотоциклетите.
Тези правила ще включват предложените ограничения за всеки заводски отбор за не повече от два официални и два сателитни мотоциклета, приложеното вече правило от максимум 1 милион евро за клиентски мотоциклет, независимо дали е за сателитен отбор или CRT и планираното преминаване към един мотоциклет на пилот. Еспелета допълва: Не можем да допуснем това, че всяка година Honda харчи по 40 милиона евро за сегашния си отбор.
Испанецът допълни, че BMW имат намерение да се присъединят към MotoGP, ако разходите за създаване на конкурентен проект са по-достъпни. В края на май е насрочена последната среща за да се постигне споразумение за правилата в MotoGP след края на 2012 г., с които да се намалят съществено разходите, като обаче запазят останалите три производителя Honda, Yamaha и Ducati.