Начало Formula E News Еванс: От години не бях печелил победа и сега чувството е изумително

Еванс: От години не бях печелил победа и сега чувството е изумително

85
0
Мич Еванс
снимка: Ягуар

Мич Еванс стана седмият различен победител в седем старта от сезон 2018/2019 г. във Формула Е. Пилотът на Ягуар триумфира в Рим (Италия), надделявайки в двубоя с Андре Лотерер.

„Беше фантастична надпревара”, заяви 24-годишният Еванс

„Първите няколко обиколки преминаха трудно на мокрото трасе. След червения флаг исках единствено да установя стабилно темпо. От ранен етап на състезанието се чувствах комфортно, а с енергията се справях по-добре от предварителните разчети. Затова реших да я използвам в момент, когато имаше значение. Исках да съм в режим Attack Mode, когато Лотерер не можеше да го използва, за да се получи разликата в мощността. Темпото ми бе страхотно и бях наистина уверен. От години не бях печелил победа и сега чувството е изумително. Радвам се безкрайно много за целия тим.”


Алекс Лин финишира 12-и в дебютния си старт за Ягуар

„Преди всичко, трябва да поздравя Мич и тима – това бе първата ми надпревара с екипа, резултатът е невероятен и свидетелства както за работата на отбора, така и за скоростта на автомобила. Наистина смятам, че двамата можем да се борим за сериозни точки. Той демонстрира темпото, но и аз го доказах, като постигнах напредък от девет позиции. Страхотно е пак да съм във Формула Е, атмосферата е невероятна”, коментира Лин.

Шефът на тима Джеймс Баркли сподели, че се е почувствал невероятно горд след триумфа на Ягуар по улиците на Рим.

„Повечето хора са в екипа от началото на трети сезон, когато влязохме в шампионата. Дълго време повтаряхме, че колата ни е добра, че скоростта ни е на ниво. Просто трябваше да напаснем отделните компоненти”, допълни той.

Специален материал за Ягуар и работата на отбора във Формула Е може да намерите в новия брой на списание ClubS1 (225).