Начало WRC News Еванс води в рали Корсика след драматичен финал на първия ден

Еванс води в рали Корсика след драматичен финал на първия ден

551
0
Елфин Еванс, снимка: М-Спорт

Елфин Еванс от екипа на М-Спорт с Форд Фиеста води след драматичен първи ден от рали Корсика, 4-и кръг от шампионата на WRC. Британецът първоначално завърши деня втори на 5.9 сек от От Танак с Тойота Ярис.

След това обаче Еванс получи служебно време за последната отсечка, идентично с това на естонеца. Причината за това беше, че Елфин настигна в етапа Крис Мийк от Тойота и загуби доста време. Мийк беше със счупено окачване от предния етап и не видя, че е доближен плътно от Еванс.

Мийк е смятал, че е на 3 минути пред британския си колега и няма да бъде настигнат. Преди последния пробег за деня Еванс имаше 4.5 сек аванс пред Танак. А след присъждането на служебно време той запази тази дистанция пред От и завърши деня като лидер.

В битката за победата е и третият Тиери Нювил с Хюндай i20. Той изостава на 9.8 сек от Еванс. Дани Сордо е 4-и, но на вече 26.1 сек. Следват Теему Сунинен с Форд Фиеста и шампионът Себастиен Ожие със Ситроен С3. Ожие имаше проблеми с недозавиване на колата си и каза, че не може да я кара по-бързо от това.

9-кратният шампион Себастиен Льоб с Хюндай счупи кормилна щанга сутринта. Затова той е едва 8-и на близо 2 минути и половина от водача.