Начало Автомобили Европейска премиера на Concept AR на Mitsubishi Motors

Европейска премиера на Concept AR на Mitsubishi Motors

33
0
Mitsubishi Concept AR

Mitsubishi Motors започва новата година с устремно начало, демонстрирайки своя иновативен и спортен дух с премиерата на Concept AR на автомобилното изложение в Брюксел 2014 г. Това е и част от празнуването на 40-годишния юбилей на японската марка в Европа.

Следвайки примера на иновативните архитектури и концепции, заради които Mitsubishi Motors са заслужили определението “различни от останалите” след 40-годишно присъствие на европейския пазар, Concept AR предлага уникална комбинация от стил и технологии (SUV/MPV архитектура, BSG Mild Hybrid задвижване), която ще може да бъде тествана в реални условия заедно с посетителите на 92-рото международно изложение за автомобили и мотоциклети в Брюксел, което следва да бъде открито за посетители от 16 януари 2014.

Наред с Concept AR ще бъдат показани и автомобилите на Mitsubishi Motors, които в момента се предлагат в Белгия и Люксембург, включително и получилия награди Plug-in хибриден електрически (PHEV) кросоувър Outlander, който ще започне своята кариера на целия европейски пазар от автомобилното изложение в Брюксел, след обещаващото предварително представяне в “страните от първата вълна” (Холандия, Швейцария и избрани Скандинавски страни) в края на октомври 2013 година.

Concept AR, който бе представен за първи път в края на ноември 2013 година на автомобилното изложение в Токио, е MPV от следващо поколение, отличаващ се едновременно с характерното за SUV спортното излъчване и присъщия на MPV просторен интериор. Той е базиран на лека BSG (Belt Start Generator) Mild Hybrid система на задвижване, състояща се от компактен 1,1-литров, 3-цилиндров MIVEC двигател с турбокомпресор и система за директно впръскване на горивото, комбиниран с BSG система с ниска мощност за генериране на въртящ момент, с 48-волтова литиево-йонна батерия и DC-DC конвертор с въздушно охлаждане.

Освен със здравата спортна конструкция и гъвкавото конфигуриране на седалките, Concept AR се отличава също така със съвременни технологии за активна безопасност на Mitsubishi Motors, базирани на информационни системи от следващо поколение.

Това включва система за разпознаване на опасности, която активира съответните функции, както и система за своевременно разпознаване на неизправности и аварии, която предупреждава шофьора за необходимостта от ремонт и други дейности по техническата поддръжка.

Concept AR се задвижва от лека BSG (Belt Start Generator) Mild Hybrid система, състояща се от компактен линеен 1,1-литров 3-цилиндров MIVEC двигател с турбокомпресор и директно впръскване на горивото, комбиниран с BSG система с ниска мощност за генериране на въртящ момент.

Монтираната отзад 48-волтова литиево-йонна батерия и DC-DC конвертор осигуряват заедно необходимата енергия за бързо рестартиране на двигателя след спирането му в периоди на работа на празен ход и генерират за кратко време висок въртящ момент, за да улеснят бързото ускоряване на автомобила. Електромоторът се използва за рекупериране на кинетичната енергия по време на регенеративното задействане на спирачките и за захранване на компресора на климатика, докато двигателят е изключен, осигурявайки по този начин още по-голяма икономия на гориво при стабилно  надеждно задвижване на автомобила по време на шофиране.

По време на разработката на Concept AR са приложени различни технологични решения за намаляване на теглото, насочени към двигателя и хибридната система, както и за широко използване на панели от високояка стомана, подобно на последните модели на Mitsubishi Motors. Освен това, в стратегически места в конструкцията са използвани леки материали. Този подход към намаляване на теглото е приложен и по отношение на семплото арматурно табло, седалките и избора на тапицерия. В резултат на това возенето е приятно и комфортно при значително по-нисък разход на гориво.

В Concept AR са приложени технологиите на Mitsubishi Motors за активна безопасност, базирани на информационни системи от следващо поколение.

Тези системи функционират заедно, за да открият опасните ситуации и да предупредят шофьора за тях, както и за да активират бързо и точно съответните функции за безопасност.

Техните основни функции включват:

  • Предупреждение за наличие на автомобил в “сляпата зона”;
  • Помощна система за безопасност по време на шофиране (DSSS);
  • Автоматично превключване на дългите светлини;
  • Защита срещу неволно потегляне;
  • Задействане на спирачките с цел ограничаване на последствията при челен удар (FCM);
  • Предупреждение при отклоняване от пътната лента (LDW);
  • Адаптивен круиз контрол (ACC).