Начало Автомобили Eвропейска премиера за новия Aveo Sedan в Женева

Eвропейска премиера за новия Aveo Sedan в Женева

57
0
Aveo,Chevrolet

Подобно на последното автомобилно изложение в Париж през миналата есен, компанията Chevrolet е подготвила много нови и интересни за публиката премиери за изложението в Женева, сред които е и европейският дебют на версията седан с четири врати на новия Aveo. Toзи привлекателен малък седан отбелязва премиерата си малко след тази на своя братовчед в лицето на новия Aveo хечбек, получил горещ прием и отзиви при световния си дебют през миналия септември.

Версията седан на новия Aveo отбеляза своята световна премиера на автомобилното изложение в Детройт, САЩ през месец януари (на американския пазар моделът ще се предлага под името Sonic) и споделя много от самоуверените елементи в дизайна на хечбек-версията. В същото време, докато хечбекът вероятно ще допадне на по-младите потребители, очакванията на Chevrolet са по-зрялата стилистика на седана да привлече различна, преди всичко семейна публика.

„Новият Aveo представлява още една важна стъпка напред за нас във всяко едно отношение – дизайн, поведение на пътя, качество и пространство за пътници и багаж“, отбелязва Уейн Бранън, президент и изпълнителен директор на Chevrolet Europe. „Бихме искали да видим в негово лице повторение на Cruze с неговия пазарен успех. Актуалното поколение на Aveo седан заема пето място по продажби в класа на малките седани в Европа с пазарен дял от 12.5%, а с новия модел се надяваме да увеличим значително този дял.“

Още за Шевроле Авео седан.