Начало Други Евроспорт Ивентс подновиха споразумението си за търговските права на WTCC, взеха и...

Евроспорт Ивентс подновиха споразумението си за търговските права на WTCC, взеха и ERC

61
0
WTCC,старт

Евроспорт Ивентс подновиха споразумението си за търговските права на световния шампионат за туристически автомобили (WTCC) с ФИА. Това е второ продължение на контракта между двете страни, откакто компанията се зае с менажирането на сериите в ролята на промоутър през 2005 г.

Новото споразумение е за пет години – до 31 декември 2017 г.

За ФИА е удоволствие да продължи работата си с Евроспорт Ивентс, която бе толкова успешна до момента. През последните осем години те положиха страхотни усилия в промотирането на шампионата, за да го направят още по-добър от спортна гледна точка и да увеличат популярността му. Подновяването на контракта ще подобри още повече общата ни работа – коментира президентът на ФИА Жан Тод.

Главният изпълнителен директор на Евроспорт Ивентс Лоран Ерик льо Лей заяви от своя страна, че споразумението удвоява мотивацията на всички да направят WTCC още по-добри серии.

– Убедени сме, че WTCC има огромен потенциал за допълнително разрастване до най-високото ниво на автомобилния спорт, да привлече нови автомобилни производители и да разшири присъствието си на ключови за автомобилната индустрия пазари – допълни той.

Хонда ще се включи със заводски екип в сериите догодина, а Ситроен обявиха, че обмислят влизане за 2014/2015 г.

В същото време компанията сключи и съвсем нов контракт с ФИА – за промотирането на европейския рали шампионат (ERC). Той е за 10 години и ще се разчита на вече изградената база, за да се направи крачка напред и с това първенство.