Начало Други Флат-аут завърши на 2-о място в отборното класиране на Затворен маршрут

Флат-аут завърши на 2-о място в отборното класиране на Затворен маршрут

458
0

През първия си сезон в професионалния автомобилен спорт, варненският клуб „Флат-аут” зае втората позиция в годишното класиране при отборите. Това стана ясно през изминалия уикенд на пистата край Серес, където се проведе последното състезание от националния шампионат на Затворен маршрут и за 2017 г.

В Гърция клубът беше представен от двама пилоти – Ясен Обретенов (BMW E30) и Петър Обретенов със Ситроен Саксо. С участието си в този последен кръг от шампионата, състезателите на Флат-аут уважиха усилията на организатора на мероприятието – СК „ДИАМО”, и изпробваха предела на своите възможности, като премериха сили освен с българските си колеги, така и с пилоти от Гърция и Македония.

С участието си в Гърция, Петър Обретенов затвърди второто си място в годишното класиране за клас RC4 на серия Спорт. Той се наложи над останалите пилоти в класа и спечели първото място с преднина от 18 секунди пред шампиона за 2017г. в RC4 – Филип Игов с Пежо 106.

Ясен Обретенов  завърши на трето място в клас HC2 и на пето място в серия Макси, с което си осигури шампионската титла в класа и бронз в генералното класиране за серията, нареждайки се до Константин Маршавелов с Мицубиши Лансър Ево 10 и и Пламен Камбуров с с Мицубиши Лансър Ево 9.

Съотборникът му – Николай Георгиев /BMW M3/, който не участва в последния кръг, се нарежда веднага след него – на втора позиция в клас HC2, и на четвърто място в Макси“.

В годишното класиране при отборите АСК Флат-аут се нарежда на второ място, след шампионите от Пловдив – КА-2 Рейсинг, и с преднина от 16т. пред бургаския Елена Тийм.