Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари ще тества компоненти за 2015 г. на пистата в Остин (видео)

Ферари ще тества компоненти за 2015 г. на пистата в Остин (видео)

30
0
Кими Райконен,Фернандо Алонсо

Ферари ще тества някои компоненти от проекта си за болид за 2015 г. на пистата в Остин (САЩ). От Скудерията са категорични, че са си взели поука от миналогодишните грешки и няма да ги повторят при работата с новата кола.

В Маранело жертваха част от мощността на своя турбо V6 двигател, за да подобрят аеродинамичното представяне. В крайна сметка обаче F14 T не е достатъчно добър в нито една от двете области и изоставането е сериозно. Отборът е четвърти в подреждането при конструкторите, на 28 точки зад Уилямс и трябва да се бори за наистина добро представяне в последните три старта от настоящия сезон, за да се върне в призовата тройка.

– Познанията и разбирането ни се подобриха много. Ясно е точно къде – в сравнение със съперниците ни – трябва да се подобрим. Трябва да работим по всички аспекти на автомобила. Поставили сме си сериозни цели по отношение на задвижващата система и развитието на аеродинамиката, които са ключови. Трябва да ги постигнем, за да сме конкурентоспособни, като сега основният ни фокус е във фабриката – така ще е през следващите пет месеца – коментира инженерният директор Пат Фрай.

Ферари взе едва 10 точки в последните два старта. Според Фрай гумите ще са от особено значение в Остин в края на тази седмица:

– След поредните надпревари в Япония и Сочи имахме три седмици, за да се подготвим за следващите такива стартове в Съединените щати и Бразилия. Допълнителната седмица ни даде повече време да подготвим някои специфични неща за тестове. Всички те са насочени към трупане на информация за поведението на автомобила и опит да го подобрим, но на настоящия етап от годината това се случва с повече внимание към 2015 г. Конкретно в Остин в първата част от пистата има много високоскоростни завои с дълга права и след това доста нискоскоростни завои. Факторът, повлиял най-силно върху двете състезания там, бяха гумите. Така че представянето на болидите в Остин ще се определя от това колко добре работят с гумите.