Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари ще тества компоненти за догодина в предстоящите състезателни уикенди (видео)

Ферари ще тества компоненти за догодина в предстоящите състезателни уикенди (видео)

28
0
бокс,гараж,питлейн,Ферари

Ферари ще тества компоненти за догодина по време на предстоящите състезателни уикенди до края на настоящия сезон във Формула 1. Това съобщи инженерният директор на тима Пат Фрай преди Гран при на Сингапур.

– Уикендът на Монца бе труден за нас. Сега се прегрупираме и ще продължим да се трудим, да се концентрираме върху това да извлечем най-доброто от автомобила. На този етап от сезона фокусът във фабриката се измества повече към следващия сезон. От тестовете на писта обаче може да се научи много. Ето защо ще имаме някои специфични компоненти за догодина, както и развитие на F14 T, които ще ни помогнат за работата по-нататък – обясни Фрай.

Ферари са четвърти в класирането при конструкторите след Гран при на Италия. В проведените досега 13 старта те имат едва два подиума. Фрай очаква болидът на Скудерията да е по-конкурентоспособен в Сингапур и допълва, че според него уикендът там ще е сериозна проверка за издръжливост на всички коли:

– Състезанието е през нощта, но въпреки това температурите остават много високи – до около 30, 30 и няколко градуса. Това поставя охлаждащата система на двигателя и ERS под сериозно напрежение. Характерът на самото трасе диктува движение от типа „тръгни-спри”, което допълнително натоварва спирачките, особено предните.