Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел уверен въпреки известни проблеми

Фетел уверен въпреки известни проблеми

66
0

Себастиян Фетел има проблеми в почти всеки уикенд от началото на сезона. Този в Бразилия не бе изключение, но за негово щастие поне те не бяха свързани със задвижващата система. В първата петъчна сесия той бе преследван от неприятности със спирачките, които ограничиха излизанията му. Във втората пък неколкократното прекъсване на тренировката също оказа своето влияние. В крайна сметка 4-кратният световен шампион записа девето време на 1,2 сек зад първия в петъчния ден.

„Погледнато като цяло всичко бе OK“, заяви Фетел. „Имахме някои трудности, но така или иначе през тази година не сме имали много уикенди, в които да нямаме такива. Сутринта имахме проблем със спирачките заради теч в хидравличната система. В крайна сметка това не ни струва особено много време, но разбира се не бе и идеалния случай.

Следобед нямахме такива проблеми, но заради червените знамена не успяхме да караме толкова, колкото искахме. Нещата обаче бяха такива за всички.

Обиколката тук е доста къса, затова и очаквам разликите особено в квалификацията да са много малки. В една обиколка не се чувствам толкова уверен, колкото в дълга серия. Там определено ми липсва още скорост.

Ще е много трудно да се справим с колите на Уилямс. Те бяха много бързи още в днешния ден, а по принцип успяват да направят сериозно подобрение от петък до събота през този сезон. Може би ще имаме по-сериозни шансове при дъжд, но и да остане сухо би трябвало да се представим добре.“