Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари се надяват да запазят положителната тенденция

Ферари се надяват да запазят положителната тенденция

40
0

Ферари постигна първия си успех от близо 2 години насам в последното състезание в Малайзия, но това не се дължи на случайност, а по-скоро на дългогодишно планиране, както разкрива техническият директор на Скудерията, Джеймс Алисън.

„Ако ни се е отдало да създадем някакъв шедьовър, то тогава той е да решим да използваме части, за които си е струвало да инвестираме усилия“, обясни Алисън преди Гран при на Китай. Според него най-важното в работата е дългосрочното планиране и спокойната и конструктивна атмосфера в Маранело. Според него прекаленият натиск не би бил правилното решение, дори и в даден момент да даде резултат.

„Нищо не идва просто така“, наясно е Алисън, според когото търпението е най-важният добродетел. „Не е възможно да се постигнат необходимите резултати за два или три месеца. Програмата трябва да бъде планирана за години, не за седмици.“

Според него така успехите ще са дългосрочни, а не краткотрайни.

„Началото на аеропрограмата ни е от януари 2014 г. В последствие започнахме да работим и по увеличаването на притискането (по-точно през май 2014 г.).“

След успешния уикенд в Китай от Скудерията се надяват това да не е последната голяма крачка напред през следващите месеци.