Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел наказан заради изпреварване при червен флаг

Фетел наказан заради изпреварване при червен флаг

58
0

Себастиян Фетел ще трябва да стартира от дъното на колоната в Канада. Германският пилот на Ферари ще стартира 19-и след като бе наказан за изпреварване при развети червени знамена. Освен това той ще получи и три наказателни точки на свое име. Това решиха комисарите на пистата, предвождани от Алън Джоунс. Наказанието е за инцидент по време на третата свободна тренировка, при които той изпревари Роберто Мери от екипа на Мейнър, въпреки сигналите на стюардите и електронната сигнализация.

Фетел бе извикан заедно с тим мениджъра на Ферари Масимо Ривола след квалификацията, за да даде обяснение.

„Разбира се, че на фибата имаше червени светлини, но аз бях зад колата на Мейнър, която бе прекалено бавна и затова я изпреварих. Не виждам какъв е проблема“, гласеше обяснението на Фетел.

Мери също е изслушан от стюардите. Не винаги решенията им са били за наказание при подобни провинения. През миналата година в първата свободна тренировка на Силвърстоун подобен инцидент имаше с Даниел Рикиардо и Фернандо Алонсо, като австралиецът се размина без наказание. Нико Розберг направи подобно нещо спрямо Квят в същата сесия, но и той не бе наказан.

Заради наказанието на Макс Верстапен от пет места заради катастрофата с Грожан от Монако и заради смяната на елементи от задвижващата система на неговото Торо Росо, които ще му донесат още десет позиции наказание и заради неучастието на Бътън в квалификацията,Фетел ще стартира 18-и. Той обаче ще отнесе със себе си и връщане с още три позиции в Австрия. Официалната стартова решетка на ФИА ще бъде публикувана утре.