Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел сравнително доволен от петъчния ден

Фетел сравнително доволен от петъчния ден

57
0

Себастиян Фетел започна петъчния ден в Сингапур с четвърта и пета позиции в двете свободни тренировки. Германският пилот на Ферари не бе особено доволен от представянето си в първия ден на пистата Марина Бей в Сингапур.

„Не успях да направя обиколки по начина, по който исках да го направя“, обясни Фетел след края на свободните тренировки днес. „Въпреки това вярвам, че има още потенциал в колата, който може да бъде изваден през утрешния ден.

В момента изглежда, че всички в челото са близо един до друг. Но днес е все пак едва петък и резултатите от днешния ден не трябва да се надценяват. Смятам, че денят бе добър за нас и колата изглежда функционираше добре. Винаги обаче можем да търсим още място за подобрение. Не бях напълно доволен от бързите си обиколки и ще трябва утре да подобрим представянето си преди квалификацията. Темпото ни в дълга серия от обиколки обаче изглежда достатъчно добро.

За всички е ясно, че Мерцедес ще бъдат по-бързи в утрешния ден и особено в квалификацията. Не знам каква бе причината те да изглеждат бавни в днешния ден. Сигурен съм обаче, че утре ситуацията ще се промени. Знаем, че те не обичат да показват пълния си потенциал в петък, а Ред Бул бяха много бързи. Ще бъде доста интересно в утрешния ден.“

Фетел е печелил три от седемте си старта в Сингапур и общо пет пъти е бил на подиума.

„Трудно е да се каже, какво ще се случи тук в неделя, но тук винаги съм постигал добри резултати през последните години. Определено обичам това трасе. Настоящият сезон е сериозно предизвикателство за нас и се надяваме, да успеем да продължим добрите резултати от началото на годината.

Трудно е пистата тук да се сравнява с тази в Малайзия, която също е доста взискателна спрямо физиката на пилотите. Но тук караме през нощта, което е сериозна разлика, особено като се има предвид температурата на асфалта. Самата писта е съвсем различна и имаме и различни смеси от Пирели.

Винаги, когато имаме по-високи температури сме конкурентоспособни. Това е добър знак за нас и се надявам и тук да е така. Когато караш на градско трасе е много важно да си уверен в колата и в себе си – това дава най-сериозна разлика.“