Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари в търсене на повече сцепление

Ферари в търсене на повече сцепление

59
0

Ферари отново се оказа най-близо до световните шампиони от Мерцедес в днешния първи ден от уикенда в Бразилия. В свободните тренировки Себастиян Фетел и Кими Райконен обаче завършиха на секунда от върха, което и според двамата бе твърде много. Темпото в дълга серия от обиколки обаче бе обнадеждаващо.

„Една секунда е твърде много“, заяви Фетел в края на петъчния ден. „Таймингът на бързата ми обиколка не бе много добър, но със сигурност това бе така и за останалите, защото прикапваха дъждовни капки.

Като цяло денят не бе никак лек. Смятам, че можем да подобрим още представянето си. Радвам се, че успяхме да съберем достатъчно данни, които със сигурност ще ни помогнат да го направим.

Имахме доста трудности с гумите, като бе още по-трудно от миналата година. Пистата бе много хлъзгава и колата се пързаляше по време на цялата обиколка. Смятам обаче, че това важи за всички, особено в дългите серии от обиколки.“

Фетел дори се пошегува с групата журналисти, обградили го за да чуят неговото мнение.

„Ще ви дам своя телефон, за да може ако срещнете някои тип на име Грип, да му го дадете да ми се обади.“

Кими Райконен сутринта бе зает да провежда аеро тестове. Той направи сериозен пирует при спирането си за четвърти завой, след като балансът на спирачките явно бе изнесен прекалено назад.

„Днес имахме две изключително объркани сесии“, обясни Райконен. Финландецът обясни, че завъртането му е предизвикано от „малък проблем с настройките“. Следобед пък все не успявал да уцели точния момент да излезе на пистата. „Винаги, когато излизах на пистата ставаше нещо. Нашето темпо в дълга серия от обиколки бе ОК, не съм обърнал достатъчно внимание на това при останалите. Със сигурност ще трябва да намерим още скорост за утрешния ден. Имаме още доста работа.“