Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари назначи нов главен аеродинамик

Ферари назначи нов главен аеродинамик

61
0

Ферари повиши Дейвид Санчес от екипа на Скудерията в главен аеродинамик. Той ще поеме поста на Дирк де Беер, който напуска след промените в техническата структура, въведени вследствие освобождаването на Джеймс Алисън.

Де Беер е сред няколко специалисти, предпочели да напуснат Ферари, след като Алисън вече не е технически шеф в Маранело. Твърди се, че британецът няколко пъти е имал сблъсъци с президента на Ферари Серджо Маркионе заради поискани от ръководството действия, които смятал за неразумни. Маркионе освен това отказа категорично да търси вариант Алисън да работи от Великобритания – инженерът иска да е близо до трите си деца, след като съпругата му Ребека почина по-рано тази година.

Напускането на Де Беер все още не е обявено официално, но назначението на заместника му е факт. Санчес работи във Ферари от четири години, като преди това е аеродинамик в екипа на Макларън.

Маркионе и шефът на Ферари в F1 Маурицио Аривабене разясниха новата хоризонтална техническа структура на тима. При нея няма да има един технически директор, който да поема отговорност за проектите. Матиа Биното вече бе посочен за координатор. Маркионе и Аривабене посочиха освен това, че няма да търсят външни специалисти, а ще разчитат на хората, които вече са в тима.