Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел смята наказанието за несправедливо

Фетел смята наказанието за несправедливо

148
0
Дженсън Бътън

Себастиан Фетел бе доста по-спокоен след края на днешната Гран при на Азербайджан, но заяви, че категорично не приема да има вина за инцидента с Люис Хамилтън в днешното състезание.

„На няколко пъти той прави едно и също, без да има никаква нужда натиска по-рязко спирачките, а колата за сигурност в това време се отдалечава”, заяви пилотът на Ферари. „Нали не си мислите, че ще го ударя нарочно и ще си счупя предното крило.”

На въпрос дали тогава смята, че Люис го прави нарочно Фетел отговори: „Не, не мисля, че го прави нарочно, защото рискът и за него е твърде голям – да го ударя, да повредя колата, да му спукам гума. Но мисля, че не е честно да получавам наказание за подобно нещо. Ако ще има наказание, трябва да е и за двамата. След това изведнъж изчезва напред, а цялата колона назад трябва да спре, точно когато сейфти карът се изтегля.”

Шефът на Мерцедес Тото Волф обаче не беше съгласен с тезата на Фетел и каза тази вечер, че нито едни телеметрични данни не потвърждават неговата теза. Напротив, той просто не е преценил достатъчно добре, че няма място до Люис отпред и се е стигнало до удар, който е недопустим за четирикратен световен шампион.

Волф каза още, че въпреки днешния ден не очаква кой знае колко да се промени битката в световния шампионат и отношенията между двата тима, защото Люис и Себ са си бойци по принцип и сега са в истинска война. А битката с Ферари е изключително остра, но двете страни се уважават изключително много.

Волф нямаше още данни колко притискане загуби Люис вследствие на ударения дифузьор но заяви, че при всички случаи това е един от най-важните, ако и не най-важният аеродинамичен елемент и няма как това да не окаже влияние в битката накрая, когато англичанинът нямаше по-добро темпо, за да изпревари Фетел.