Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел се опасявал, че няма да може да кара в квалификацията заради...

Фетел се опасявал, че няма да може да кара в квалификацията заради болки във врата

85
0
Себастиан Фетел

Себастиан Фетел остана втори на грида за Гран при на Великобритания, но не бе разочарован от загубения полпозишън, тъй като имал опасения, че изобщо няма да успее да участва в квалификацията. Пилотът на Ферари почувствал болки във врата по време на последната свободна сесия – толкова силни, че се наложило да потърси спешна помощ от физиотерапевт. След тренировката за разпределение местата на грида той заяви, че няколко часа преди квалификацията не бил сигурен, че ще е в състояние да кара.

„Проблемът се прояви в известна степен в сутрешната тренировка, но се успокои следобед. Все пак не беше най-приятната сесия… Сутринта се наложи да приключа малко по-рано. Не знам какво стана, но нещо се схванах. Оправихме нещата. Не се притеснявам за утре, защото скоростта ще е по-ниска, отколкото в квалификацията”, обясни Фетел.

„Бях доста доволен от първия си бърз тур в Q3. Знаех, че трябва да дам повече от себе си в третия сектор, който мисля, че преминах както трябва при втория опит. Но пък загубих известно време на правите. Мисля, че просто той (Люис Хамилтън – б.р.) бе малко по-добър в последните обиколки. Но според мен темпото е много близко. Убеден съм, че утре можем да сме по-бързи. Днес видяхте, че бяхме в състояние да подобрим скоростта си, а по принцип в неделя вървим по-силно. Доволен съм от втората позиция, дава ни добър шанс за надпреварата.”

Кими Райконен се класира трети в квалификацията. Той обясни, че при последната си бърза обиколка блокирал предните колела на предпоследния завой.

„Трудно е да направиш перфектен тур, определено винаги можеш да подобриш нещо, но днес се получи по този начин. Досега колата върви прилично, настройките са наред, всичко преминава гладко. Да се надяваме, че утрешният ден ще е още по-добър. Трета позиция не е идеална, но не е и твърде лоша. Невъзможно е да се каже дали горещото време ще ни помогне”, каза още финландецът.