Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел най-бърз в предпоследния ден от тестовете в Барселона

Фетел най-бърз в предпоследния ден от тестовете в Барселона

70
0

Себастиан Фетел с Ферари бе най-бърз в 7-ия ден от тестовете на отборите от F1 на пистата Каталуня край Барселона. Германецът с гумите хиперсофт записа 1:17.182 мин с малко количество гориво в сутрешната сесия.

Той направи няколко излизания с новите най-меки гуми на Пирели, като постепенно подобряваше времената си, започвайки от горните нива на 1:17 мин, за да стигне до ниските.

Изненадващо зад него втори остана Кевин Магнусен с Хаас, който със суперсофт постигна 1:18.360 мин. Трети се нареди Пиер Гасли с Торо Росо, следван от Нико Хюлкенберг с Рено, като и двамата записаха резултатите си с хиперсофт.

На малка дистанция зад тях бе Карлос Сайнц с Рено, следван от Щофел Вандоорн с Макларън. Той загуби 2 часа в сутрешната сесия, в които престоя в гаража в предполагаем технически проблем.

Седми се нареди Маркус Ериксон със Заубер, който причини единственото спиране на изпитанията за деня, след като се завъртя на завой 4.

Валтери Ботас с Мерцедес остана едва 8-и, но той караше с гумите медиум и изоставането му от 2.3 сек спрямо Фетел с хиперсофт изглежда съвсем нормално. Хамилтън кара болида на Сребърните стрели следобед и също с медиум записа малко по-лош резултат от този на финландеца.

Макс Верстапен с Ред Бул завърши деня едва 12-и, но той въртеше обиколки с гумите софт и по-голямо количество гориво спрямо съперниците и правеше състезателни симулации. Той направи обиколки 187, с една по-малко от Фетел, който бе рекордьор за деня.