Начало Автомобили Форд България влезе в влезе в Книгата на рекордите Гинес (+ галерия)

Форд България влезе в влезе в Книгата на рекордите Гинес (+ галерия)

43
0

Днес собствениците на автомобили Форд в България поставиха рекорд. Впечатляващо присъствие! Повече от 2300 коли заедно изминаха разстоянието от 3.5 км. Всички преминаха през трасето, но съгласно изискванията на Гинес официално признати бяха 1527.

И така:1527 автомобила ФОРД подобриха на рекорда на Гинес, за най-дълъг парад от автомобили с марката Форд. Това е почти два пъти по-добро, в сравнение със стария рекорд от 829 коли, поставен през 2014 в САЩ.

В събралото се множество присъстваха невероятно впечатляващи модели на Ford, видимо поддържани с много грижа и внимание от собствениците си – Модели А от 30-те години на миналия век, екзотики като Taunus, Probe, Mercury, Granada, Maverick, Cougar, класически Mustang от 70-те, Thunderbird, Explorer, F-150, Cobra, дори Mustang Shelby GT350 – модел 2017 г. и много други.

Участниците се събираха в продължение на няколко часа, през които малки и големи играеха на игри, децата рисуваха и оцветяваха, докато родителите се затрудняваха или пък не, с отговорите на въпроси относно историята на Ford. Верните отговори, най- находчивите и артистични изпълнения носеха различни награди от Metro, McDonald’s и Ford. Съборът се превърна в истински празник за феновете на марката в България, които обединени от общата си страст към Синия овал, прекараха заедно съботната сутрин. 

Премиерът Борисов уважи събитието с присъствието си. След като разгледа най-колоритните модели на Форд, сред които няколко Mustang-а, включително едни Boss 302, Shelby Cobra и два Model A, Focus RS, се похвали, че като Главен секретар на МВР се е возил във Ford.

Присъстваха министрите Ивайло Московски и Лиляна Павлова, Мартина Стронг, Заместник посланик в Посолството на САЩ в София, Филип Пфое – собственик на Мото-Пфое. Официален съдия от Гинес, който регистрира рекорда бе Лена Кулман.

Колоната поведе четирикратният рали шампион на България Крум Дончев с новия Ford Mustang, а в ролята на негов навигатор влезе Заместник-министъра на младежта и спорта Асен Марков. Той прикани всички шофьори да карат внимателно през лятото и пожела на ентусиазираните участници да счупят рекорда!