Начало Formula E News Формула Е: АБТ Шефлер Ауди Спорт става заводски екип на Ауди

Формула Е: АБТ Шефлер Ауди Спорт става заводски екип на Ауди

60
0

Ауди обяви, че ще увеличи участието си в световния шампионат за електрически автомобили Формула Е, а през сезон 2017/2018 г. екипът на АБТ Шефлер Ауди Спорт вече ще е изцяло заводски тим.

„Електрическата мобилност е една от ключовите теми в индустрията ни. Ние възнамеряваме да се превърнем в един от водещите автомобилни производители в тази област”, коментира отговарящият за техническото развитие в управляващия борд доктор Щефан Книрш. „До 2025 г. всяко четвърто Ауди ще е електрическо. Планираме първият такъв модел да е SUV, който ще представим през 2018 г. В светлината на тези планове адаптирахме програмата си за автомобилен спорт и разширяването на участието ни в серии за напълно електрически автомобили е напълно логично.”

Шефът на Ауди Моторспорт Волфганг Улрих допълни, че компанията непрекъснато използва моторспорта, за да тества и развива нови технологии, които впоследствие използва в серийните си автомобили.

„С куатро революционизирахме ралитата. След това поставихме нови стандарти и в надпреварите на писта. В 24 часа на Льо Ман Ауди бе първият производител, постигнал победи с двигател TFSI, TDI и с хибриден състезателен автомобил. Сега възнамеряваме да сторим същото с електрическа кола”, допълни доктор Улрих.

Ауди Спорт има участие във Формула Е от първия сезон на шампионата 2014/2015 г. Екипът на АБТ Шефлер имаше възможност да използва инфраструктурата на Ауди Спорт в Нойбург. Участието на компанията ще се разшири и подсили за сезон 2016/2017 г., докато за следващия сезон отборът ще е изцяло заводски.