Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел отрича пращащите го във Ферари слухове

Фетел отрича пращащите го във Ферари слухове

38
0
Себастиан Фетел

Четирикратният световен шампион Себастиан Фетел отрече поредните слухове, свързващи го с отбора на Ферари.

Приказките за евентуално напускане на Фернандо Алонсо от италианския тим доведоха до информация в италианската преса за това, че немският пилот има предварителен договор със Скудерията. Фетел щял да изчака изясняване на ситуацията с испанеца, който пък разполагал с предложение от Макларън и Хонда.

Себастиан настоя, че ситуацията при него е непроменена.

– Вече казах многократно, че имам договор с Ред Бул за догодина и работя с идеята, че ще продължа да карам за този отбор. Имам много да постигна с тима и искам са направя всичко възможно, за да осигуря връщането ни на върха – заяви Фетел пред Шпорт Билд.

Немският пилот на Ред Бул имаше проблеми този сезон след четири поредни години на върха, докато съотборникът му Даниел Рикиардо спечели три победи. Той повтаря, че ще остане в тима от Милтън Кийнс, с който спечели титлите си. Слуховете обаче не спират да се разнасят, а изявления като това на Бърни Екълстоун например само ги подклаждат.

– Фетел би бил перфектен за Ферари, ако иска да напусне (Ред Бул) – каза наскоро управляващият търговските права на Формула 1.

Самият Себастиан допълни от своя страна, че Рикиардо върши много добра работа:

– Той направи живота ми труден, но представянето му е добро за екипа. Резултатите му доказват, че болидът ни съвсем не е толкова лош.

Най-доброто класиране на Фетел тази година е второто му място в Гран при на Сингапур.