Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари поиска стюардите да преразгледат наказанието на Фетел от Мексико

Ферари поиска стюардите да преразгледат наказанието на Фетел от Мексико

36
0

Тимът на Ферари депозира молба при стюардите на ФИА за преразглеждане наказанието на Себастиан Фетел от Гран при на Мексико. Немският пилот бе санкциониран с 10 секунди след финала заради маневра при защитата му спрямо Даниел Рикиардо. Това го прати пети в класирането, зад пилотите на Ред Бул.

В молбата на Ферари е посочено, че отборът я подава вследствие „излизането на нови елементи на бял свят”.

„Скудерия Ферари депозира молба пред стюардите на Гран при на Мексико за преразглеждане на решението им за наказание на Себастиан Фетел за нарушение на член 27.5 от спортните правила на F1 за 2016 г. вследствие на неговото каране в четвърти завой на 70-ата обиколка”, се казва в заявлението. „Това бе първото прилагане на член 27.5 от спортните правила, интерпретирани спрямо базисните бележки на рейс директора относно защитни маневри и влезли в сила от Гран при на САЩ.

Скудерия Ферари смята, че след взимането на решението на бял свят излязоха редица нови елементи и те дават възможност за преразглеждане по точка 14.1 от международния спортен код.

Скудерия Ферари е наясно, че класирането за шампионата няма да се промени, независимо от изхода. Но поради важността на случая, който може да се превърне в прецедент и за да се допринесе за изясняване на правилата, Скудерия Ферари вярва, че решението трябва да бъде преразгледано от стюардите.”

По-рано, по време на пресконференцията на пистата Интерлагос, Фетел заяви, че не е съгласен с наказанието си. Той смята, че е имало само едно негово движение за защита на позиция, както и че е оставил достатъчно пространство на Рикиардо.