Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари обмисля привличане на Хамилтън?

Ферари обмисля привличане на Хамилтън?

26
0
2014,Люис Хамилтън,Мерцедес,Спа

Слуховете около Фернандо Алонсо и Себастиан Фетел доведоха до появата и на нова теория относно бъдещето на Люис Хамилтън. Според нея Ферари обмислят евентуално привличане на световния шампион във Формула 1 за 2008 г.

Известният журналист Адам Купър пише в блога си, че информацията му е дадена от близък до италианския тим източник:

– За британеца наистина може да е по-лесно да си тръгне от Мерцедес през 2015 г., отколкото някои хора вярват. Той със сигурност е по-малко обвързан от Фетел. Разбира се, ситуацията при Люис е усложнена от продължаващата битка за титлата, но Ферари би бил привлекателна опция за него – вероятно дори по-голяма от очакваното, ако спечели с Мерцедес втора титла в кариерата си и може след това да загуби година-две, докато екипът от Маранело се съживи, следвайки по този начин стъпките на Ники Лауда и Михаел Шумахер. Онези, които смятат, че подобно нещо е малко вероятно, трябва да си спомнят, че преди две години точно през тази седмица светът не вярваше, че Люис ще напусне Макларън, за да отиде в Мерцедес…

И Купър потвърждава информацията, че Макларън търсят задължително суперзвезда и че в списъка на Хонда фигурира само три имена – Алонсо, Фетел и Хамилтън. Въпросът, разбира се, е кой от тях би могъл да се присъедини към екипа за следващия сезон и кой би имал достатъчно голяма вяра в потенциала на японския производител, ако темпото не е достатъчно добро в началото.